Karin lyhyesti
Kuka? Karin Cederlöf, 29-vuotias juristi ja päättäjä
Asuu: Espoon Haukilahdessa
Luottamustoimet: Espoon kaupunginvaltuutettu, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutettu, HUS-yhtymähallituksen jäsen (RKP)
Koulutus: Oikeustieteen maisteri, Helsingin yliopisto
Työ: Ympäristöjuristi maa- ja metsätalousministeriössä
Perhe: avopuoliso Ville, äiti Maria, isä Magnus, pikkuveli Erik
Harrastukset: kirjallisuus, luonnossa ja saaristossa liikkuminen, sulkapallo, ajanvietto perheen ja ystävien kanssa
Taustani
Olen kasvanut ja asunut suurimman osan elämästäni Espoossa. Opiskelujen aikana työskentelin ja opiskelin myös ulkomailla, ensin Pietarissa ja myöhemmin New Yorkissa. Valmistumisen jälkeen muutimme avopuolisoni kanssa nykyiseen kotiimme Espoon Haukilahdessa.
Kouluaikani Espoon Mattlidenissa antoi minulle hyvän pohjan oikeustieteellisille opinnoille ja yhteiskunnassa toimimiseen. Opintojen aikana mielenkiintoni yhdistystoimintaan ja vaikuttamiseen heräsi. Toimin aktiivisesti muun muassa oikeustieteen opiskelijoiden yhdistyksessä Juristklubben Codexissa, muun muassa järjestön puheenjohtajana, sekä ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä. Tältä pohjalta oli luontevaa ponnistaa myös kotikaupunkini Espoon kuntapolitiikkaan.
Sekä isän- että äidinpuoleiset isovanhempani ovat Raaseporista ja olenkin viettänyt kesät ja juhlapyhät Karjaalla ja Tammisaaressa. Sukumme kesämökki Tammisaaren saaristossa on minulle rakas paikka. Saaristoluonnon äärellä vietetty aika on herättänyt kiinnostukseni ympäristökysymyksiin. Olen huolestuneena seurannut Itämeren leväkukintoja, aiemmin yleisten lajien vähentymistä ja sitä, miten yhä uudelleen saavutamme uusia lämpötilaennätyksiä.
Ilmasto ja luonto ovat työni ja intohimoni
Ilmasto- ja kestävyyskysymykset ovat sydämen asiani. Olen ollut aktiivinen erilaisissa ilmastokampanjoissa, sekä edistänyt ympäristöasioita valtuutettuna Espoossa, muun muassa lähiluonnon turvaamiseksi, polkupyöräilyyn panostamiseksi, ilmastopäästöjen vähentämiseksi ja vesistöjen tilan parantamiseksi. Kukaan ei voi yksin ratkaista ympäristöongelmia, mutta kaikki voivat tehdä osansa.
Ympäristökysymykset ovat minulle tärkeitä myös työssäni, sillä työskentelen ympäristölainsäädännön parissa maa-ja metsätalousministeriössä. Työssäni teen töitä paitsi kotimaan ympäristösääntelyn parissa, myös kansainvälisten ympäristökysymysten parissa.
Vapaa-ajalla retkeilen Espoon lähiluonnossa ja Länsi-Uudenmaan saaristossa. On tärkeää, että suojelemme luontoa ja saaristoa myös tulevia sukupolvia varten.
Vanhustenhuollon ongelmat herättivät kiinnostukseni paikallispolitiikkaan ja hoivakysymyksiin
Lähdin paikallispolitiikkaan parantaakseni vanhustenhuollon tilaa. Taisteltuamme pitkään isoäitini oikeudesta saada vammaispalveluja Raaseporissa saimme viimein kolmen vuoden jälkeen oikeutta kesällä 2022. Kamppailu inspiroi minua kirjoittamaan oikeustieteen opintojeni pro gradu -tutkielman vanhusten syrjinnästä vammaispalveluja myönnettäessä. Myös valtuutettuna olen työskennellyt vammaispalveluiden puolesta, esimerkiksi aloitteeni Espoon kuljetuspalveluiden korjaamiseksi sai laajan kannatuksen.
Minulla on myös käytännön kokemusta vanhuspalveluista työskenneltyäni opiskeluaikana muutaman vuoden ajan eräässä ruotsinkielisessä vanhainkodissa. Olen osallistunut aktiivisesti myös vanhusten parissa tehtävään vapaaehtoistyöhön Helsinki-missiossa, missä toimin ikäihmisten tukihenkilönä. Olen huolestunut siitä, että ikäihmiset leimataan yhteiskunnassa taakaksi.
Nykyään osallistun hoiva- ja sote-kysymyksiin myös muiden luottamustehtävieni kautta. Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettuna olen ajanut parannuksia terveyskeskusten toimintaedellytyksiin ja nuorten mielenterveyspalveluihin. HUSin hallituksen jäsenenä olen puolustanut sairaaloitamme Espoossa, Lohjalla, Raaseporissa ja Porvoossa.
Minun arvoni
Kestävyys
Kestävyys täytyy huomioida kaikessa päätöksenteossa, jotta meillä ja tulevilla sukupolvilla olisi edellytykset hyvään elämään. Ilmastonmuutos sekä lajien ja niiden elinympäristöjen katoaminen ovat aikamme suurimpia haasteita. Myös taloudellinen kestävyys on tärkeää: emme voi elää yli varojemme.
Oikeusvaltio ja ihmisoikeudet
Demokratia, ihmisoikeudet ja oikeusvaltio muodostavat yhteiskunnan peruspilarit. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta taustastaan, ihonväristään tai äidinkielestään.
Avoimuus
Avoin suhtautuminen muihin ihmisiin on solidaarisen yhteiskunnan edellytys. Kuiluja ihmisten välillä ei pidä syventää, vaan pikemminkin pyrkiä ymmärtämään muiden ihmisten lähtökohtia ja löytää yhteisiä nimittäjiä.
Videoita
Opinnot
Oikeustieteen maisteri 2020 (Minut palkittiin parhaiden valmistuneiden joukossa. Suomalainen Lakimiesyhdistys myönsi minulle Oivallisen oikeustieteen maisteritutkielman palkinnon)
Mattlidens gymnasium, ylioppilas 2013 (todistuksen keskiarvo: L)
Työkokemus
Hallitussihteeri maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraosastolla 2023-
Hallitussihteeri ympäristöministeriön ilmastoyksikössä 2022–
Asiantuntija ympäristöministeriön ilmastoyksikössä 2021–2022
Juristiharjoittelija ympäristöministeriön ilmastoyksikössä 2020
Korkeakouluharjoittelija Suomen YK-edustustossa New Yorkissa 2019
Associate trainee Hannes Snellman Asianajotoimistossa 2019
Opiskelija-asiamies Suomen Lakimiesliitossa 2017–2018
Lakimiesharjoittelija Eversheds Asianajotoimistossa 2014–2016
CV
Luottamustoimet
HUSin hallituksen jäsen 2022–
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston jäsen 2022–
Espoon kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja (III) 2022
Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston jäsen 2021–
Espoon kaupunginhallituksen varajäsen 2021–
Espoon kaupunginvaltuuston jäsen 2021–
Espoon vanhusneuvoston jäsen 2021–
Suomen Lakimiesliiton valtuuskunnan jäsen 2021–
Ilmastoveivi2019-kampanjan yhteistyökumppaneiden koordinaattori 2019
Svenska studerandes intresseförening r.f. hallituksen jäsen 2018–2019
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen 2016–2018
Juristklubben Codex rf:n puheenjohtaja 2016
HY:n oikeustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsen 2016–2017
Juristklubben Codex rf:n hallituksen opintovastaava 2015